Plastia de gland
Glandul penisului, zis și "capul" sau "vârful" penisului, este porțiunea cea mai distală a penisului, este bogat în terminații nervoase și intens vascularizat, având rol în stimularea sexuală și în controlul jetului urinar și al spermei.
Forma glandului este specifică, asemănătoare unui con asimetric cu vârful turtit. Termenul provine din limba latină, unde "glandem" înseamnă ghindă, de unde și forma caracteristică.
Glandul penisului este format din 3 porțiuni:
- colul glandului, numit și șanțul balano-prepuțial, delimitează glandul de corpul penisului
- baza glandului, numită și corona, este porțiunea cea mai mare și are o circumferință proeminentă
- vârful glandului, unde se găsește o fantă verticală numită meat urinar extern, pe unde se elimină urina și sperma.
Între meatul urinar și colul glandului, pe fața de jos a penisului, se inseră frenul prepuțiului.
Se poate întâmpla ca în urma unor intervenții chirurgicale asupra penisului (ex. corecția hipospadiasului, circumcizie, uretroplastie distală sau meatoplastie, protruzii ale protezelor peniene, amputații de gland după cancer de penis etc), traumatisme (ex. dezinserția brutală a frenului, tăieri, mușcături etc.) sau chiar malformații congenitale să poată exista deformări sau cicatrici ale glandului, atât funcționale cât și estetice. Aceste deformări pot afecta eliminarea facilă a urinei sau a spermei și pot afecta forma glandului, făcându-l inestetic și uneori chiar împiedicând penetrarea.
Stabilirea diagnosticului și a planului de tratament se pot face online prin completarea formularului de mai jos, prin email la adresa
Consultațiile online făcute prin intermediul formularului de pe acest site sau prin email sunt gratis. Datele personale și pozele sau video-urile anexate acestui formular sunt confidențiale și nu vor fi salvate decât în cazul acordului reciproc pentru operație.